Méér Muziek in de klas

Wil je als school meer met muziek doen? Ben je op zoek naar hoe je dat kunt doen? Wil je niet alleen maar de muzieklessen uitbesteden maar zou je het tof vinden als muziek een vanzelfsprekende rol speelt binnen het onderwijs op jullie school? Wil je daar zelf als team dus ook in investeren?  Lutke Linkt benadert muziek altijd  in verbinding met de brede doelen van de school. Als je muziekles nu eens bekijkt vanuit ontdekken, onderzoeken, nieuwsgierigheid en creëren...wat is er dan allemaal mogelijk! The sky is the limit!

Spelen met Muziek

Muziek troost, verbindt, stimuleert, ontroert en herinnert ons aan andere tijden dan het nu. Weinig mensen kunnen zonder muziek. Tegelijkertijd geeft muziekles veel mensen visioenen van angstzweet. ‘Ik kan niet zingen! Ik kan niet eens in de maat spelen! Ik ben hartstikke toondoof ! Muziek troost wellicht wel, maar muziekles doet vaak wat heel anders met mensen. In deze cursus laat ik leerkrachten ervaren hoe het is om muziek te maken vanuit wat we allemaal meenemen aan muzikaal basismateriaal. Door het samen te doen, de lol te beleven en erop te reflecteren. Dáár begint het. De ruimte hebben om te ‘spelen met muziek’ in plaats van ‘muziek te spelen’.

Dit is een cursus van vier bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst (inspiratie) is eventueel ook los te bestellen als activiteit voor je school.

 

Cursusbeschrijving

De 'selfmade' groep 8 musical

Wat een prachtige traditie hebben we in Nederland! De groep 8 musical! Je basisschooltijd afsluiten met een voorstelling. Wat gaan we dit jaar doen?  Deze vraag houdt leerkrachten vaak bezig. Elk jaar is er wel een landelijke favoriet die op Facebook rond juni in allerlei vormen voorbij komt. Wat als je een meer persoonlijke voorstelling wilt maken? Een voorstelling met teksten van leerlingen. Met muziek door hen zelf geschreven en misschien wel begeleid. Met een verhaallijn die van hun is? Met misschien wel muzikanten uit het dorp die meedoen, de streetdancejuf die een keer langs komt voor de choreografie? Een drummende moeder en opa op de saxofoon?

Cursusbeschrijving


Zoek je wat anders en denk je dat ik kan helpen?                                                          

stuur een email


 

Please follow & like us 🙂