Nieuwe blogseizoen

september 22, 2014 suzan

Heerlijk vind ik het om te schrijven. Ik maak zoveel mee waarvan ik de behoefte voel het te delen! Ik zal dit blog opnieuw leven inblazen. Met een beetje een nieuwe insteek. Vanaf september ga ik me richten op het coachen en opleiden van professionals in de kunst- en cultuur educatie. ik ga heel veel werken met alle inspirerende mensen die zich uitgedaagd en uitgenodigd voelen om meer muziek, drama, dans, beeldend en alle tussenvormen in de maatschappij tot leven te brengen. Ik voel dat ik daar een rol in te spelen heb.

Het domein van de kunst en cultuur verdient aandacht. We staan op een omslagpunt. Tradities worden herzien en dat moet ook. De wereld verandert, de kunst verandert, het onderwijs verandert. Ik ben een bruggenbouwer tussen de traditie en de weerbarstige werkelijkheid van het onderwijs en de kunst- en cultuurwereld. De kunst biedt zoveel meer voor de veranderende maatschappij dan nu benut wordt.

In dat veld speel ik een rol. Mensen verbinden in schoonheid. Ik ben creatief en pragmatisch. Ik ken het reguliere onderwijs en de kunstwereld van binnen en buiten. Van de vloer tot aan het management. Heb respect voor iedereen die zich wil verbinden. En ik zie veel ruimte voor verbetering. Door te praten/discussiëren over het waarom van de kunsten, heilige huisjes bewoonbaar te maken, reflectieve professionals op te leiden, onderzoek te doen, eerlijk te evalueren.

Door midden in het veld met alle betrokken personen opnieuw te durven kijken naar wat nodig is.

Noem me adviseur, consultant, docent, trainer of coach. Alle rollen passen me. Ik ben vooral een creatieve denker met communicatieve skills.

Docent, saxofonist en onderwijskundige: Ik hou van groepen (jonge) mensen van wie de ogen gaan schitteren als ze samen iets moois creëren dat uit hun hart komt. Ik vind het heerlijk daaraan leiding te geven altijd vanuit mijn eigen artistieke verbeeldingskracht. Ik kan dat. Ik kan ook anderen daarin opleiden en begeleiden. Centraal staat altijd de vraag hoe je mensen in beweging krijgt om te leren of beter: zich te ontwikkelen.