Ouderschapsverlof!

februari 1, 2010 suzan

Dag lieve allemaal,

Het is wellicht een goed moment om te laten weten dat ik het komende half jaar wat ouderschapsverlof op ga nemen (goed lezen! Geen zwangerschaps-, maar ouderschapsverlof!!). Dit betekent dat ik 50% minder aanwezig zal zijn. het betekent niet dat ik niet bereikbaar ben, maar wel dat je wellicht soms wat langer op antwoord moet wachten. Wil je me spreken dan is de dinsdag een goede dag.
de gedachte om dit op te nemen lag overigens bij een stagereflectie die een aantal van de tweede jaars zich zal herinneren. We hebben het toen gehad over keuzes maken en trouw blijven aan jezelf. Blijven zorgen voor alle vier de kwadranten: je fysieke, je emotionele/spirituele, je sociale en je mentale zelf. Ik zag een aantal 2e jaars daar over struikelen zo vlak voor de kerstvakantie. Mijn verwondering betrof echter mijn eigen reactie. Ik realiseerde me ineens dat ik niet jullie van advies diende maar vooral ook mijzelf. In jullie ogen zag ik mijzelf langzaamaan vastdraaien. Tijd dus, voor een break. Tijd om mijn dromen, ambities en verlangen opnieuw onder ogen te zien. Tijd om tijd te besteden aan het mooiste instrument van de wereld, tijd om tijd te besteden aan het schrijven van muziek. Maar vooral ook tijd voor mijn fantastische gezin. Onze jongste dochter gaat in april naar de kleuterschool: when did that happen ????? Mijn oudste wordt 8 jaar, nog 4 jaar en hij is een puber! Mijn middelste zit middenin haar kleuterpubertijd, en mijn man en ik hebben allebei een ouder verloren dit jaar: tijd dus voor mij!
Nogmaals, ik ben bereikbaar en doe van alles, maar van alles een beetje minder.
dat jullie het weten! Practise what you preach is wel erg van toepassing op deze beslissing

4 Comments on “Ouderschapsverlof!

  1. Wat goed van je Suzan! Wat je toen vertelde had me zo geraakt en ik zag dat het dat bij jou ook deed.

    Geniet van je gezin! En laat de pinda maar even los:)

  2. Ha Suzan, wat goed dit!
    En Mirjam is me voor wat betreft het loslaten van de pinda.. maar geniet van de ruimte, de rust, de energie én de inspiratie die het je op gaat leveren!!

  3. Hai Suzan-

    Een goed besluit, dat je genomen hebt. Het doet me een beetje denken aan de waarschuwing die je in het vliegtuig altijd krijgt: 'Zet altijd eerst zelf het zuurstofmasker op voordat u anderen ( kinderen ) helpt '. Met andere woorden: help eerst jezelf en zorg dat je goed in je vel zit, voordat je je aan anderen wijdt. Je hebt als werkend mens veel taken te vervullen; moeder, partner, docent, collega, vriendin – het kost veel van jezelf om al die rollen goed in te vullen. Dan moet je wel lekker in je vel zitten. Ben je nu aan het doen.
    goed werk, Lutke…

    Succes en liefs van Christiane

Comments are closed.